Blog over Winkels

Een gasfornuis is een essentieel apparaat in bijna elke keuken. Of je nu een echte chef-kok bent of gewoon af en toe een maaltijd bereidt, het kiezen van het juiste gasfornuis is een belangrijke beslissing. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een gasfornuis, variërend van het type branders tot de grootte en het ontwerp. Benieuwd bij gasfornuis kopen, waarop letten? Dat lees je in deze blog! 

 

Type gaskookzones

Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een gasfornuis is het type branders. Gasfornuizen worden geleverd met verschillende soorten branders, waaronder open branders en gesloten branders.

  • Open branders

Dit zijn de traditionele branders die je vaak ziet. Ze hebben een open vlam en zijn gemakkelijk te regelen. Open branders zijn geweldig voor koken op hoog vuur, zoals roerbakken, omdat ze snel opwarmen en afkoelen.

  • Gesloten branders

Deze branders hebben een afgesloten, vlakke kookplaat. Ze zijn gemakkelijker schoon te maken en zorgen voor een gelijkmatigere warmteverdeling. Gesloten branders zijn ideaal voor sudderen en langzaam koken.

Bij de keuze tussen open en gesloten branders is het belangrijk om te overwegen wat voor soort koken je het meest doet. Als je veel gaat wokken en op hoog vuur kookt, zijn open branders misschien de beste keuze. Als je vaker stoofschotels en sauzen maakt, zijn gesloten branders wellicht handiger.

 

Aantal gaskookzones 

Gasfornuis kopen, waarop letten? Het aantal branders op een gasfornuis varieert meestal van vier tot zes, maar sommige modellen kunnen er zelfs meer hebben. Het is essentieel om te overwegen hoeveel branders je nodig hebt op basis van je kookgewoonten en de grootte van je huishouden. Hier zijn enkele factoren die mee kunnen spelen:

  • Klein gezin

Als je alleen woont of met z'n tweeën bent, kan een gasfornuis met vier branders voldoende zijn. Dit biedt meestal voldoende ruimte voor het bereiden van een standaardmaaltijd.

  • Groot gezin

Voor grotere gezinnen of als je regelmatig uitgebreide maaltijden bereidt, is een gasfornuis met zes of meer branders handiger. Dit geeft je de flexibiliteit om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden.

  • Kookliefhebbers

Als je een kookliefhebber bent en graag experimenteert in de keuken, wil je misschien overwegen om een gasfornuis met extra branders aan te schaffen. Dit maakt het gemakkelijker om ingrediënten te bereiden.

 

Mogelijkheden voor ovens 

Gasfornuis kopen, waarop letten? Naast de branders is de oven een belangrijk onderdeel van een gasfornuis. De ovenmogelijkheden variëren van model tot model en je moet rekening houden met je bak- en kookbehoeften. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden:

  • Conventionele oven 

Dit is de standaardoven die in de meeste gasfornuizen wordt aangetroffen. Het verwarmt vanaf de onderkant en is ideaal voor bakken en braden.

  • Convectieoven

Een convectieoven heeft een ventilator die de lucht gelijkmatig circuleert, waardoor gerechten sneller en gelijkmatiger worden gekookt. Dit is geweldig voor bakken en braden, maar het kan ook handig zijn voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk.

  • Extra oven

Sommige gasfornuizen worden geleverd met een tweede oven of zelfs drie of vier. Dit kan handig zijn als je vaak grote diners bereidt en verschillende gerechten tegelijkertijd moet bereiden.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën