Blog over Winkels

Prinsjesdag zit er weer aan te komen, wat betekent dat ons waarschijnlijk een aantal veranderingen te wachten staan. Dit is namelijk de dag waarop de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden worden. Ook maakt de regering bekend hoeveel belasting er het komende jaar betaald gaat worden. Allemaal leuk en aardig, maar wat heeft dat eigenlijk met jou te maken? Nou, dit alles heeft ook invloed op jouw bruto/netto salaris in 2021. Hoe meer belasting er betaald moet worden, hoe groter namelijk het verschil tussen jouw bruto en je netto salaris in 2021

Waarom zit er een verschil tussen het bruto en netto salaris in 2021?

Hoeveel jouw bruto en netto salaris in 2021 precies van elkaar gaan verschillen, is nu nog moeilijk in te schatten, omdat de koning zijn troonrede nog niet heeft gehouden. Dit verschil tussen een bruto en netto loon is niets nieuws, want zolang je werkt ontvang je al een ander bedrag op je bankrekening dan dat in je contract stond. Dit verschil in salaris is een belasting die je standaard betaalt en waarvan wij in Nederland zo goed voor onze inwoners kunnen zorgen. Van die belasting krijg jij namelijk een deel als je bijvoorbeeld voor langere tijd ziek thuis zit of om een andere reden niet meer kunt werken. 

Bereken jouw bruto/netto salaris in 2021

Dat jouw bruto/netto salaris in 2021 er anders uit gaat zien dan in 2020, is onderhand wel duidelijk. Maar hoe kun je jouw nieuwe nettoloon berekenen? Daar komt gelukkig niet al te veel ingewikkelde wiskunde bij kijken, want op YoungCapital hebben ze een hele handige bruto netto calculator ontwikkeld. Benieuwd naar jouw bruto/netto salaris in 2021? Met de calculator van YoungCapital bereken je eenvoudig jouw brutto netto salaris 2021.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën