Blog over Winkels

Afval scheiden in het magazijn? 5 handige tips!

Wil je zorgen dat het afvalbeheer in jouw organisatie nog beter wordt? Dan is het bijvoorbeeld zaak om eens te bekijken hoe je het afval scheiden in het magazijn kan verbeteren. bedrijfsafval via MilieuServiceNederland.nl laten verwerken is een goed idee, maar we hebben nog eens 5 handige tips.

1. Wees duidelijk over afval scheiden

Het is allereerst van belang dat iedereen in de organisatie zich bewust is van het belang van afval scheiden. Zorg dus dat duidelijk is wat gescheiden moet worden en waar het moet worden weggegooid. Zo kan je bijvoorbeeld plastic afval door MilieuServiceNederland laten ophalen. Door met afvalstations met kleurcodes en aanwijzingen te werken, maak je het voor iedereen een stuk gemakkelijker.

2. De juiste bakken en containers

Het is ook belangrijk dat je wel zorgt dat de juiste afvalbakken en containers worden gebruikt. Maak duidelijk wat de papiercontainer is en wat de plastic container is. Plaats ze ook op logische plekken. Wanneer je alles precies op maar verzorgt, maak je het ook gemakkelijker voor de medewerkers in het magazijn. Het is vooral ook belangrijk om de juiste afvalbakken te verzorgen, bijvoorbeeld die voor gevaarlijk afval. Zo kan alles soepel verlopen.

3. De juiste afvalzakken

Niet alleen de bakken, maar ook de afvalzakken moeten precies goed zijn. Dit speelt een grote rol bij afvalscheiding. De zakken zijn bijvoorbeeld heel verschillend in dichtheid, wat dus ook een verschil maakt in het soort afval dat je erin verzamelt. Ook maakt dit uit voor het gewicht van het afval. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat er afvalzakken bestaan die voor alle verschillende doelen te gebruiken zijn. Deze zijn namelijk milieuvriendelijk en dus beter te gebruiken in het magazijn. Er zijn ook nog eens speciale zaken aan te vragen wanneer je bijvoorbeeld met puin te maken hebt door een verbouwing van het magazijn.

4. De hoeveelheid afval terugdringen

Een hele andere manier waarop je het gemakkelijker maakt om afval te scheiden, is door simpelweg voor minder afval te zorgen. De manier waarop je dit doet is door voor duurzame producten die lang meegaan te kiezen. Ook zorg je dat er anders naar verpakkingsmateriaal wordt gekeken. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Het is belangrijk om ook je leveranciers hierbij te betrekken. Zoals jij dat weer doet in samenspraak met jouw klanten als het om jouw producten gaat. Dit kan een groot verschil maken in de hoeveelheid afval die gescheiden moet worden.

5. Letten op de kosten van afval

Tot slot is het belangrijk om te zorgen dat de inhoud van je container voor restafval zo klein als mogelijk wordt. Hoe minder deze geleegd moet worden, hoe meer je bespaart op de kosten. Dit is natuurlijk zakelijk gezien wel heel aantrekkelijk. Juist in het magazijn kan je op dit vlak een grote slag slaan. Daarnaast is het ook een fijne manier om te zorgen dat je beter voor het milieu bent. Al deze zaken spelen mee.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën