Blog over Winkels

Bloemen spelen een belangrijke rol op een bruiloft en het trouwboeket is een van de meest opvallende bloemstukken op deze bijzondere dag. Het trouwboeket symboliseert de liefde tussen het bruidspaar en is vaak een van de meest persoonlijke aspecten van de bruiloft. Maar welke bloemen worden nu eigenlijk vaak gebruikt in trouwboeketten? Hieronder vind je voorbeelden van veelvoorkomende bloemcombinaties. Als je het moeilijk vindt om het zelf te doen kan je een mooi trouwboeket laten samenstellen. Bij Flyn Flowers online bloemenwinkel vind je een rijke keur aan allerhande bloemen.

Rozen

Rozen zijn de populairste bloemen voor trouwboeketten. Ze symboliseren liefde en romantiek en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Rozen zijn verkrijgbaar in zowel grote als kleine maten, wat ze veelzijdig maakt. Rozen worden vaak gebruikt in combinatie met andere bloemen, zoals lelies of anjers, om het trouwboeket nog mooier te maken.

Lelies

Lelies zijn ook een populaire bloem voor trouwboeketten. Ze symboliseren zuiverheid en onschuld en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, geel en oranje. Lelies hebben grote bloemkoppen die indrukwekkend zijn en ze worden vaak gebruikt als accentbloemen in een trouwboeket.

Hortensia's

Hortensia's zijn bloemen met grote bloemkoppen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, blauw en paars. Hortensia's zijn populaire bloemen voor trouwboeketten vanwege hun volle uitstraling. Ze kunnen echter duur zijn, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van een trouwboeket.

Tulpen

Tulpen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, oranje en roze. Ze symboliseren liefde en worden vaak gebruikt in trouwboeketten. Tulpen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, wat ze veelzijdig maakt. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere bloemen, zoals rozen en lelies, om een prachtig trouwboeket te creëren.

Orchideeën

Een andere opvallende bloem die vaak wordt gebruikt in trouwboeketten is de orchidee. Orchideeën hebben een exotische uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Witte en roze orchideeën zijn populair voor trouwboeketten, maar ook gele en paarse orchideeën worden soms gebruikt. Een combinatie van orchideeën en witte rozen zorgt voor een luxe en romantisch boeket. Ze symboliseren schoonheid en liefde en worden vaak gebruikt in trouwboeketten vanwege hun unieke uitstraling. Orchideeën kunnen echter duur zijn, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van een trouwboeket.

Anjers

Anjers zijn bloemen met delicate bloemblaadjes en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze en rood. Anjers symboliseren liefde en genegenheid en worden vaak gebruikt in trouwboeketten. Ze worden vaak gebruikt als accentbloemen in combinatie met andere bloemen, zoals rozen of lelies, om een prachtig trouwboeket te creëren.

Dahlia's

Dahlia's zijn bloemen met een unieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, rood, oranje en geel. Dahlia's passen goed bij een romantisch trouwboeket en geven een speelse en opvallende touch. Naast dahlia's zijn ook pioenrozen populaire bloemen voor trouwboeketten. Deze grote, weelderige bloemen hebben een zachte uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende pastelkleuren zoals lichtroze, zalm, en crème. Pioenrozen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben ook een aangename geur.

Witte bloemen

Voor een klassiek trouwboeket kunnen witte rozen worden gebruikt. Witte rozen symboliseren zuiverheid en onschuld en zijn daarom populair bij bruiden. Een combinatie van witte rozen en gipskruid zorgt voor een zacht en romantisch boeket. Daarnaast zijn ook calla lelies geliefde bloemen voor trouwboeketten. Deze elegante bloemen hebben een eenvoudige uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, roze en geel.

Wilde bloemen

Naast deze klassieke bloemen kunnen ook wilde bloemen worden gebruikt in trouwboeketten. Denk bijvoorbeeld aan wilde rozen, klaprozen, kamille en vergeet-mij-nietjes. Deze bloemen geven een natuurlijke en rustieke uitstraling aan het boeket en passen goed bij een bohemian-stijl bruiloft. Een combinatie van wilde bloemen en groene bladsoorten zorgt voor een speelse en vrolijke uitstraling.

Seizoensgebonden bloemen

Tot slot zijn er ook nog seizoensgebonden bloemen die veel worden gebruikt in trouwboeketten. Denk bijvoorbeeld aan tulpen in het voorjaar, zonnebloemen in de zomer en chrysanten in de herfst. Door seizoensgebonden bloemen te gebruiken, krijgt het trouwboeket een natuurlijke uitstraling en past het goed bij de tijd van het jaar waarin de bruiloft plaatsvindt.

Kortom, er zijn veel verschillende bloemen die kunnen worden gebruikt in trouwboeketten. Of je nu kiest voor klassieke rozen of juist voor wilde bloemen, het belangrijkste is dat het boeket past bij de stijl en persoonlijkheid van de bruid. Door te kiezen voor bloemen die een speciale betekenis hebben of die mooie herinneringen oproepen, wordt het trouwboeket een uniek en persoonlijk onderdeel van de bruiloft.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën