Blog over Winkels

Cartridge of toner, wat is het verschil?

Er zijn veel verschillende soorten printcartridges op de markt, en het kan soms moeilijk zijn om het verschil tussen hen te zien. In dit artikel gaan we het hebben over twee van de meest populaire soorten: Huismerk inkt cartridges en huismerk inkt toners. We zullen bespreken wat het verschil is tussen deze twee en wanneer je welke moet gebruiken.

Wat is een cartridge van toner?

Een inktcartridge is een klein, soms langwerpig apparaat dat wordt gebruikt om laserprinters te voorzien van inkt. Toners zijn ontworpen om te werken met een specifiek type printer en bevatten een poederachtige inkt die op papier wordt aangebracht door middel van elektrostatische lading.

Hoe werkt het?

Een cartridge is een klein, soms cilindervormig apparaat dat wordt gebruikt om laserprinters of fotokopieermachines te voeden met inkt. De cartridge bevat een rol met een fijn materiaal dat vezelig is, waarmee de printer of kopieermachine de inkt aanbrengt op het papier. Het verschil tussen een toner en andere soorten cartridges is dat er geen vloeistof in de cartridge zit. In plaats daarvan bevat het poederachtige materiaal kleine deeltjes die elektrisch geladen zijn. Wanneer de laser printer of kopieermachine aan gaat, draait het apparaat de rol rond en brengt zo het poeder aan op het papier.

Welke soorten zijn er?

Er zijn twee soorten cartridges en toners: de originele en de compatibele versies zoals huismerk inktpatronen en kopieerpapier. Het is uiteraard verstandig om de originele versies te gebruiken, maar de prijs kan een groot nadeel zijn.

Voor diegene die geld willen besparen op hun cartridges en toners is er nog steeds een goede kwaliteits alternatief: compatibele cartridges en toners, bijvoorbeeld HP huismerk inktpatronen. Deze patronen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en kosten ongeveer de helft van de originele versies.

 

Is het mogelijk om verschillende soorten cartridges en toners te combineren?

Ja dat kan! Als je bijvoorbeeld merkt dat een cartridge of toner ineens leeg is, dan kun je altijd nog wat tijd rekken door er eentje van een andere soort in te doen. Op die manier bespaar je geld én tijd.

Wanneer moet ik inktpatronen of toners vervangen?

Dit is afhankelijk van het merk en soort printer en cartridges of toners die je gebruik. Toch zijn er wat algemene tips die je kunt gebruiken:

Controleer de cartridges en toners minimaal één keer per week

Zorg dat er altijd voldoende inkt of toner in zit want het kan heel vervelend zijn wanneer je tijdens een belangrijke printopdracht je printer uitzet omdat er geen inkt of toner meer in zit.

Als je printer erg veel gebruikt, is het aan te raden om helemaal elke dag de inkttanks en toners te controleren en ze op tijd bij te vullen. Wil je echt niet met regelmaat de inkttanks bijvullen? Dan kun je overstappen naar printerinkt van een hogere kwaliteit. Als je minder vaak print, kun je beter kiezen voor printer inkt die iets goedkoper is, zoals HP 364 XL  huismerk inkt cartridges.. De originele is gemaakt door de fabrikant van het printsysteem, terwijl de huismerk cartridge is gemaakt door een andere fabrikant. De compatibele cartridges zijn meestal goedkoper dan de originele cartridges.

Hoe lang gaat een cartridge mee?

Een cartridge kan ongeveer twee jaar meegaan, maar het is afhankelijk van hoe vaak je de printer gebruikt. Als je de printer dagelijks gebruikt, zal de cartridge sneller leegraken.

Wat zijn de kosten?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe cartridge of toner, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Dit kan namelijk verschillen per product. Sommige cartridges of toners zijn duurder dan andere, afhankelijk van het merk en het type printer waarvoor ze bestemd zijn. Het is daarom aan te raden om eerst de prijzen te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën