Blog over Winkels

Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van een smartphone. Ontzettend handig in gebruik want de opties zijn bijna eindeloos. Van het navigeren naar een nieuw restaurant in het buitenland tot het videobellen met mensen over de hele wereld. Wanneer deze smartphone dan ook stuk gaat is dit ontzettend vervelend. Wanneer jij gebruik maakt van een iPhone zijn er veel verschillende reparaties die uitgevoerd kunnen worden wanneer er een onderdeel niet meer goed functioneert of echt beschadigd is. Wat zijn deze mogelijkheden precies en waar moet je op letten?

Wat voor reparaties kunnen er worden uitgevoerd bij een iPhone?

Allereerst is het heel belangrijk dat je de reparaties uit laat voeren door een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Op deze manier weet jij dat de onderdelen die vernieuwd worden ook van goede kwaliteit zijn en krijg je (bijna) altijd garantie op de reparatie. Je kunt hierbij vaak de keuze maken om te gaan voor originele onderdelen van hetzelfde merk als dat van jouw telefoon of om te kiezen voor onderdelen van hoogwaardige kwaliteit maar zonder merk of van het merk waar jij jouw telefoon laat repareren. Deze keuze heeft vaak al erg veel invloed op de totaalprijs van de reparatie.

Wanneer jij bijvoorbeeld jouw iPhone hebt laten vallen en er zit een barst in het scherm kun je een iPhone x scherm reparatie laten uitvoeren. Als jij jouw telefoon een aantal jaar hebt kan het zijn dat de batterij minder lang mee gaat. Ook deze kun je laten vervangen voor een nieuwe batterij. Zo zorg je ervoor dat je weer langer gebruik kunt maken van jouw telefoon. Om alles goed vast te kunnen leggen van wat jij meemaakt is het belangrijk dat je gebruik kunt maken van de camera in jouw smartphone. Wanneer deze stuk gaat is dit gelukkig ook een onderdeel wat vervangen kan worden. In veel gevallen kan er al binnen 30 minuten een nieuwe camera in zitten. Voorkomen is beter dan genezen. Het is slim om gebruik te maken van een screenprotector. Deze kan een reparateur er zorgvuldig voor jou opplakken. Zo zitten er geen luchtbubbels onder en zal deze niet scheef zitten.

In sommige winkels kun je ook jouw telefoon langsbrengen voor een zogenoemde APK keuring. Ze zullen hier dan jouw telefoon goed schoonmaken van zowel de binnen als buitenkant. Doordat de telefoon vaak in de broekzak of tas wordt gestopt kan het voorkomen dat er stof in het toestel komt. Dit kan bijvoorbeeld in de ingang van de telefoon gaan zitten waar deze wordt opgeladen waardoor het opladen niet meer goed werkt. Ook kan het zijn dat er stof en of vuil in de speaker of microfoon openingen gaat zitten. Wanneer dit het geval is kan het zijn dat je tijdens het bellen de andere persoon met wie jij belt niet goed hoort of dat de ander jou niet goed kan verstaan. Het is dus belangrijk om jouw telefoon zelf goed schoon te houden of deze eens langs te brengen voor zo’n APK.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën