Blog over Winkels

Koffie behoort tot een van de meest gedronken dranken ter wereld. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Nederlanders bijna 3 koppen koffie per dag drinken. Er bestaan veel verschillende soorten koffieautomaten. Ook zijn er ontzettend veel verschillende soorten koffie. Van een sterke espresso tot een wat zachtere lungo bijvoorbeeld. Om te kijken welke koffie goed bij jou past is het dan ook nodig om verschillende soorten te proeven.

Een koffieautomaat voor in de winkel

Wanneer jij een eigen winkel hebt is het altijd een goed idee om de klanten die binnenkomen een kop koffie aan te bieden. Dit kun je doen door een van de koffieautomaten voor bedrijven aan te schaffen. Op deze manier beschik jij altijd over verse koffie die je aan kunt bieden. Wanneer jij klanten een kop koffie aan kunt bieden zorgt dit er eveneens voor dat zij langer in de winkel blijven.

Welke koffie aanbieden in de winkel?

Zoals hierboven beschreven zijn er veel verschillende soorten koffie. Een aantal opties die een goede keuze zullen zijn voor het gebruik van een koffieautomaat in het bedrijf zijn:

Espresso:

Deze variant van koffie is het meest sterk van smaak. Er wordt hierbij een kleine hoeveelheid water door de koffie geperst. Vaak gaat het hier maar om 2 of 3 slokken koffie. De naam van deze koffie komt van het latijnse woord voor ‘uitpersen’.

Americano:

Deze variant wordt gemaakt door een espresso aan te lengen met heet water. Hierdoor wordt de smaak een stuk milder.

Lungo:

Deze koffie is de koffie zoals wij het ook in Nederland kennen. Het betekent ‘lange koffie’. Er wordt bij deze variant twee keer zoveel water gebruikt dan bij de espresso. Dit zorgt voor een zachtere smaak.

Cappuccino:

Een espresso is de basis van deze cappuccino. Er wordt voor deze koffie gebruik gemaakt van 1 deel espresso, 1 deel warme melk als bovenop krijgt deze cappuccino melkschuim.

 

Welke opties zijn er als het gaat om het kiezen van de juiste koffiebonen?

 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koffiebonen. Ook de afkomst van deze bonen is erg divers. Ondanks de grote diversiteit aan koffiebonen wordt er over het algemeen maar een klein deel gebruikt voor de productie van de bonen voor consumptie. Deze twee soorten zijn: Arabica en Robusta. Een van de soorten die niet wordt meegenomen is de Liberica. De keuze hiervoor is dat deze koffieboon van een lagere kwaliteit is en dan de opbrengst relatief laag ligt.

Zoals hierboven beschreven worden koffiebonen over de hele wereld geproduceerd. Het land van herkomst heeft een erg belangrijke factor wanneer het gaat om de smaak van de koffieboon. De grootste producent ter wereld, met een productieaandeel van 32 procent, is Brazilië. Het Braziliaanse klimaat zorgt ervoor dat de koffiebonen hier perfect kunnen groeien. Deze ideale omstandigheden proef je dan ook zeker weer terug in de boon en uiteindelijk in de koffie die wordt gedronken door de consument.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën