Blog over Winkels

Het was nog nooit zo makkelijk om prachtige flyers voor je bedrijf te laten drukken. Er zijn heel veel reden om een flyer van je bedrijf te maken waarmee je echt indruk kunt maken. Niet alleen op bestaande klanten maar vooral op potentiële klanten. Dat is toch waar het allemaal om draait? Nieuwe klanten winnen en ze behouden voor de lange termijn. Flyers is een beproefde manier om je boodschap onder een groot en doelgericht publiek te verspreiden. Flyers kun je inzetten op evenementen en festivals maar je kunt ze ook gericht aan klanten verspreiden. Restaurants kunnen bijvoorbeeld flyers gebruiken om een menukaart erop te af te drukken en klanten meegeven voor thuis bestellingen. Een goede flyer belandt in ieder geval niet meteen in de prullenbak maar op een prikbord. 

Waarom zou je flyers inzetten?

Een flyer is een relatief goedkoop communicatiemiddel. Je kunt er heel veel belangrijke informatie op kwijt tegen lage kosten. Moest je vroeger nog een reclamebureau inschakelen voor een deugdelijk ontwerp, nu wordt het je heel eenvoudig gemaakt om zelf online een leuk ontwerp voor een flyer te creëren. Als je een klein bedrijf hebt is dit ideaal. Bij een groter bedrijf met regels voor huisstijl is het ook heel makkelijk deze te gebruiken. Het drukken van flyers wordt steeds eenvoudiger en dat voor steeds lagere kosten. De concurrentie is erg groot en de behoeften van de klant worden steeds beter bediend. Start eens met een kleine oplage als test. Je zult versteld staan. 

Welk bedrijf moet ik kiezen?

Een simpele zoekopdracht levert een groot aantal drukkerijen die flyers drukken. Het loont om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Maar zorg dat alle aanvragen hetzelfde zijn. Zo kun je goed vergelijken. Je zult zien dat hoe groter je bestelhoeveelheid is, hoe meer de prijs zakt. Kijk ook goed welke ontwerpmogelijkheden je online hebt. En laat je inspireren door voorbeelden die de drukkerijen aandragen. Vaak geeft je dat nieuwe ideeën.  Bovendien heb je een zeer grote keuze uit verschillende formaten. Het moet opvallend zijn maar tevens handzaam. Als laatste: denk goed na over de aantallen die je wilt bestellen. Wees niet te zuinig want een beetje meer kost amper meer. Maar bedenk ook dat je niet voor jaren wilt bestellen. Zeker als er aan verandering onderhevige informatie op staat. In het kader van duurzaamheid wil je geen stapels flyers op de oud papier stapel laten belanden. Bij de keuze van de juiste drukker kan het ook helpen om wat recensies door te nemen. Het zegt misschien niet alles maar je krijgt wel een betere indruk van het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan. 

Hoe werkt het?

Nadat je een flyer bedrijf hebt gekozen ga je naar hun website en open het online edit programma. Hier kun je afbeeldingen, logo’s en foto’s uploaden. Meestal kun je kiezen uit een duizelingwekkende hoeveelheid verschillende formaten flyers en indelingen. Als je voor het eerst een flyer maakt maak dan eerst een lijstje van alle informatie die je in de flyer wilt hebben. Kies een ontwerp waarbij je al je informatie kwijt kunt. Bedenk dat je indeling eenvoudig maar duidelijk moet zijn. Ook leg je je basis voor je herkenbaarheid. Eventuele volgende flyers zullen eenzelfde stijl en kleurgebruik moeten hebben. In feite leg je hier de basis voor een huisstijl. Zorg dat ook je visitekaartjes hierbij aansluiten. Laat ook iemand anders even naar je ontwerp kijken. Heel vaak lees je over je eigen typefouten en niets is ergerlijker als dat je fouten ontdekt nadat je flyer is gedrukt. Dat was het wel zo’n beetje; moeilijker is het echt niet om een mooie flyer te laten drukken!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën