Blog over Winkels

Ben je op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs?

Een laptop is voor veel mensen tegenwoordig onmisbaar geworden. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als je veel digitale taken moet verrichten voor je werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan krijgen?

Een refurbished laptop kan voor jou een oplossing zijn!

Wat houdt refurbished laptop in?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Bij een tweedehands laptop die je via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. Bij een verkeerd geresette harde schijf kan het ook voorkomen dat je tweedehands laptop minder snel gaat werken.

Bij refurbished laptops zit doorgaans een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Dankzij deze controles hoef je niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, sta jij als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper je had beloofd, kun je de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Refurbished is beter voor het milieu

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draag je een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en hou je ook nog eens goed rekening met je eigen budget!

Een refurbished laptop kopen, daar help je niet alleen jezelf mee, maar ook onze wereld!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën