Blog over Winkels

Een zakelijke printer leasen, hoe doet u dat en wat komt daar bij kijken? In dit artikel leest u welke soorten printers er zijn en hoe u een zakelijke printer kunt huren. 

Soorten printers 

In principe zijn er twee soorten printers die u kunt onderscheiden, de inkjetprinter en de laserprinter. De inkjetprinter is vooral fijn te gebruiken voor thuis, deze printer is goedkoper in de aanschaf en print kwalitatief goede foto’s in kleur. Een inkjetprinter werkt met inkt dat uit de cartridges op het papier wordt gespoten, deze cartridges zijn in verhouding redelijk duur om aan te schaffen. 

De laserprinter is meer geschikt voor zakelijk gebruik omdat deze printer lange teksten snel afdrukt en omdat er grote toners worden gebruikt. De aanschafprijs van een laserprinter is overigens wat hoger dan dat van een inkjetprinter maar de toners die gebruikt worden zijn weer goedkoper. Een laserprinter werkt met een poeder dat op het papier wordt gesmolten, hiervoor heeft u dus geen dure cartridges nodig. Daarnaast maken we ook nog onderscheidt in het aantal volumes die de printer aan kan, aantal afdrukken per minuut. 

Het volume van een printer kunnen we opdelen in:

  1. Printers met een laag volume → Deze printers kunnen ongeveer 20 pagina’s per minuut afdrukken en zijn geschikt voor kleine bedrijven, die af en toe een printer gebruiken. 
  2. Printers met een middelgroot volume → Deze printers kunnen tussen de 50 en de 150 pagina’s per minuut afdrukken. Bedrijven waar regelmatig geprint wordt is aan te raden te kiezen voor een printer met een middelgroot volume. 
  3. Printers met een hoog volume → Dit zijn printers die tot wel 1000 afdrukken per minuut aankunnen. Bedrijven die elke dag meer dan 100 afdrukken maken zijn gebaat bij een dergelijke printer. 

Een printer leasen

Een printer leasen lijkt misschien ingewikkeld maar dat valt best mee! Bedenk als eerste welke soort printer het beste bij uw bedrijf past. Wat wordt er het meest geprint? Zijn dat veel grote tekstbestanden of juist veel bestanden met afbeeldingen in kleur? Ga ook na of u een merk heeft die u al jaren gebruikt en waar u ook nu weer een printer van wilt hebben. Het is handig om zelf al een lijst op te stellen met kenmerken die niet mogen ontbreken, zo kunt u gericht zoeken. 

Vervolgens kunt u via Google zoeken waar u een printer wilt leasen, er zijn veel verschillende websites die printers aanbieden die u kunt huren. Kijk goed welke website u het meest vertrouwt en welke voor jou het meest voordelig is. Bij dit bedrijf kunt dan u een offerte aanvragen om te kijken of de prijs binnen uw budget valt. 

Daarna kunt u met dit bedrijf contact opnemen en wordt er een contract getekend. In zo’n contract staat vaak dat onderhoud en service bij het huren is inbegrepen, dit is erg handig. Wanneer er een probleem is met de printer of hij is kapot wordt dit door het bedrijf waarvan u de printer huurt weer geregeld. Dat is een van de grote voordelen van het huren van een zakelijke printer. 

Wat kost een printer leasen ongeveer?

De kosten van het leasen van een printer hangt niet zozeer af van de duur, maar meer van het aantal benodigde kopieën per maand. Met andere woorden, hoeveel kopieën u per maand maakt. Door te berekenen hoeveel kopieën u elke maand maakt, kunt u het benodigde printvolume en de geschatte leasekosten hiervan bepalen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën