Blog over Winkels

Een recent geïntroduceerde betaalmethode voor winkeliers en webwinkels is Plug & Pay. Deze Nederlandse software kan worden gebruikt om betalingen te accepteren op je website. Niet alleen normale betalingen zoals je in een webshop zou doen. Maar ook abonnementen, boekingen en andere vormen van betalingen die winkels tegenwoordig aanbieden. Zeker in corona tijd zijn er steeds meer winkels die op zoek gaan naar manieren om klanten eenvoudig af te laten rekenen op afstand. Plug & Pay is een relatief nieuwe speler op de online betaalmarkt. In deze review gaan we in op de mogelijkheden van dit platform en de voor- en nadelen voor winkeliers.

Wat is Plug and Pay

Plug & Pay is een oplossing voor het accepteren van diverse soorten betalingen op websites van bedrijven. Naast het accepteren van betalingen is het ook mogelijk om een abonneebestand bij te houden. Het is niet mogelijk om een gratis proefperiode aan te vragen, een betaald account is nodig om het systeem uit te proberen op je website. 

Voor- en nadelen voor winkels

Omdat Plug & Pay een relatief nieuwe betaalmethode is, is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voordat je dit op je website gaat installeren. Daarom hebben wij deze Plug & Pay review geschreven. Wij hebben hieronder een korte samenvatting gemaakt van de voor- en nadelen die we tot nu toe hebben kunnen ontdekken. Het is vooral handig als je winkel behoefte heeft aan een andere betaalmethode dan de simpele iDEAL-betalingen die de meeste webshops aanbieden.

Voordelen

Plug & Pay biedt diverse mogelijkheden die we nog niet eerder gezien hebben bij andere betaalplatforms. Voor sommige webwinkels is het nodig om een andere manier van betalingen te accepteren. Zoals het accepteren van abonnementen of het aanpassen van de afrekenpagina om mensen te overtuigen om meer producten in de winkel aan te schaffen. Vooral het maken van een afrekening op maat is een van de meest genoemde voordelen. Dit biedt de mogelijkheid om de winkel aan te passen aan de wensen van de winkelier en de klanten. De software is inmiddels naast Nederland ook in België en in het Engels beschikbaar.

Nadelen

Sommige mensen vinden de tool overcompleet, als je alleen een simpele betaalprovider nodig hebt om iDEAL aan je winkel te koppelen dan is dit misschien iets teveel van het goede. Daarnaast duurt het een tijdje voordat je doorhebt hoe je alles moet instellen, zeker voor een beginner is het nodig om de handleiding te volgen. Indien het niet lukt is er echter ook een klantenservice beschikbaar om je op weg te helpen.

Ons oordeel

Plug & Pay is niet erg te vergelijken met de traditionele betaalplatformen zoals Mollie en Multisafepay. Niet omdat het beter is maar vooral omdat het anders is, het systeem werkt compleet anders en biedt andere mogelijkheden zoals het maken van afreken pagina’s en het instellen van abonnementen. Onderdelen die we niet volledig hebben kunnen testen voor deze review maar het zijn wel mogelijkheden die bij de andere platformen nog niet bestaan. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën