Blog over Winkels

Werken in een winkel; het is een breed begrip. De ene winkel is de andere niet en natuurlijk speelt ook de branche en het assortiment een grote rol. In dit artikel geven we daarom enkele voorbeelden van banen in winkels met daarbij de meest voorkomende werkzaamheden. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, die je hopelijk de doorslag geven om te bepalen of je voor een functie wilt solliciteren of niet. 

 

Voorbeeld 1: Werken in een kleding winkel.

Wanneer je gaat werken in een kledingwinkel zal je vanzelfsprekend veel klantcontact hebben. De voornaamste werkzaamheden betreffen het adviseren van klanten over kledingmaten en fashion tips. Een deel van de klanten heeft hier geen behoefte aan en weet de juiste weg zelf te vinden. Uiteraard hoort ook het afrekenproces hierbij. In kledingwinkels zijn afhankelijk van de werkwijze ook medewerkers nodig om de kleding weer netjes te hangen en op te vouwen. In de meeste gevallen behoort dit tot je takenpakket of zal er iemand worden aangesteld om dit bij te houden. Het hangt van de winkelgrootte en doorstroom van goederen af hoe vaak er nieuwe voorraad binnen komt. Soms is dat dagelijks en soms wekelijks. Ook hier helpt de winkelmedewerker vaak met het sorteren en opbergen van de nieuwe items. 

 

Voorbeeld 2: Werken in een telefoon reparatie winkel

Wanneer je meer de technische kant op wilt gaan maar wel graag in contact met mensen blijft, kun je aan de slag in een telefoon reparatie winkel. Afhankelijk van de werkwijze kunnen mensen hier zomaar de winkel in lopen of op afspraak langskomen. De voornaamste werkzaamheden zijn het helpen en adviseren van nieuwe klanten die met hun kapotte telefoon langskomen. Ook het repareren van de toestellen zelf behoort vaak tot de werkzaamheden. Een perfecte afwisseling tussen het helpen van mensen en het sleutelen aan de nieuwste telefoons. Weinig mensen kunnen zeggen dat ze een iPhone 8 scherm repareren en ‘achter de kassa’ staan!

 

Voorbeeld 3: Werken in een dierenwinkel

Als dierenliefhebber is dit de job voor jou! Je komt niet alleen alles te weten over dieren en dier gerelateerde producten zoals voeding en speelgoed, ze komen ook nog eens over de vloer! Het is tegenwoordig wel slim om eerst even te kijken of de dierenwinkel eigen dieren heeft. Steeds meer zaken verkopen namelijk alleen producten voor dieren en niet de dieren zelf. Gelukkig nemen klanten hun hond of andere huisdieren vaak mee naar ‘de snoepwinkel’ voor dieren. Ook in een dierenwinkel heb je voornamelijk contact met de klant. Het adviseren en afrekenen met klanten betreft het grootste deel van de werkzaamheden. Ook het aanvullen en schoonmaken van de winkel is van groot belang. Als de winkel eigen dieren heeft zal ook het verzorgen van de dieren tot je takenpakket horen.  

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën