Blog over Winkels

Achter de kassa zitten is gezellig en sociaal werk. Elke dag komen er andere mensen aan de kassa en maak je verschillende dingen mee. Maar er zijn er een aantal dingen die elke caissière meemaakt. Daarom bespreken wij in deze blog de acht meest herkenbare kassa momenten

1 ‘Moet jij ook werken!?’

Je komt de winkel binnen en je ziet jouw favoriete collega staan. Jouw dag wordt gelijk beter want je mag samen werken, gezellig!

 

2 ‘Goedemorgen...middag...weekend’

Na een weekend werken en voor je gevoel 100 keer ‘fijn weekend’ gezegd te hebben moeten switchen naar fijne avond. Dat kan soms best lastig zijn. Of na goedemorgen moeten switchen naar goede middag. Gelukkig kunnen de meeste klanten er om lachen als je ze een fijn weekend wenst op dinsdag.

 

3 ’Hoe weet jij mijn naam!?’

Een klant spreekt je aan bij naam, in dat moment is de eerste gedachte die door je hoofd gaat: Hoe weet jij mijn naam!? Dan schiet je te binnen dat je een naamplaatje op hebt. ‘Ohja, dat is ook zo’.

 

4 ’Wel prijzig hè’

Alhoewel de meeste klanten begrijpen dat de caissière niet zo veel te maken heeft met het bepalen van de prijs zijn er toch altijd een paar mensen die hun onvrede even willen uiten. Omdat je er ondertussen aan gewend bent knik je maar weer ongemakkelijk in toestemming. Maar stiekem zou je het liefst zeggen ‘Ik bepaal de prijzen toch niet?’

 

5 ‘Weet jij hoe dat met je telefoon betalen werkt?’

Als er weer een nieuwe functie of pas wordt geïntroduceerd wordt om het pinnen makkelijker of sneller te maken is het de eerste weken achter de kassa goed te merken. Heel veel klanten vragen namelijk of jij weet hoe het werkt. Tuurlijk weet jij dat, je hebt het mensen je hele shift al zien doen.

 

6 ’Moet ik om ID vragen?’

Het moment van stress als er iemand aan de kassa komt met een flesje wijn of een kratje bier. Moet ik een ID vragen!? Opeens verlaat al jouw mensenkennis je en de persoon aan jouw kassa zou tussen de 15 en 75 kunnen zijn. Om zeker te zijn vraag je het toch maar, en zoals je al dacht, ver boven de 25. Daar zit je dan, en de volgende met een fles wijn staat alweer in de rij.

 

7 De flauwe grapjes van klanten

Over de standaard kassagrapjes die je op een dag hoort kan je ondertussen bijna een boek schrijven en jouw collega kijkt je lachend aan als een klant de grap ‘Nee ik hoef het bonnetje niet, plak maar in je plakboek’ maakt. 

 

8.’Ben je nog open?’

Na een lange dag werken begin je met het afsluiten van de kassa. Ondanks dat je overduidelijk aan het afsluiten bent komt er altijd iemand toch even vragen of je nog open bent. Je denkt ‘Ja tuurlijk, ik maak voor iedere klant persoonlijk de kassa schoon!’. Maar uiteindelijk verwijs je de klant altijd vriendelijk door naar de kassa die wel open is.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorieën